Hoppfull framtid får stöd från Kronfågels Rätt till rörelse 

Med projektet Rätt till rörelse vill Kronfågel stötta initiativ som aktivt jobbar för att barn och ungdomar ska få möjlighet att röra på sig och träffa andra. En av de som får utdelning i år är Sirius verksamhet Hoppfull framtid.

Foto: P4 Uppland Med projektet Hoppfull framtid vill Sirius Bandy skapa trygghet genom att erbjuda barn en meningsfull fritid. Den största aktiviteten inom projektet är skridskoskolan som varje år ger 3 000 skolbarn möjlighet att testa skridskoåkning under skoltid, en heldag ledda av instruktörer och spelare från Sirius elitserielag. Barnen får dessutom lära sig om barnkonventionen, barnens rätt till delaktighet och inflytande samt barnens rätt till lek, vila och fritid, till exempel. Därför får Sirius Bandy och Hoppfull framtid 50 000 kr från Rätt till rörelse, för att erbjuda ännu fler barn möjlighet att vara med.

Rätt till rörelse är en del av Kronfågels hållbarhetsarbete, som har som övergripande mål att hela tiden jobba för att bidra till hälsa och välbefinnande, för alla.

– Det här är vårt sätt att vill bidra till goda möten och samtidigt inspirera fler att göra hälsosamma och hållbara matval, säger Susanne Zabrodsky, marknadschef på Kronfågel.

Under året kommer Kronfågel på olika sätt att besöka och berätta mer om initiativen som har fått stöd från Rätt till rörelse.