top of page

Nu startar vår populära aktivitet Skridskokul


I dag börjar Skridskokul på Studenternas IP – en årligt aktivitet där Sirius Bandys sociala verksamhet Hoppfull framtid bjuder in skolbarn i Uppsala för att de ska lära sig grunderna i skridskoåkning. Vår populära aktivitet Skridskokul har i dag säsongspremiär. Elever från Gamla Uppsala skolan var först ut med 150 elever som under en halvdag åkt skridskor tillsammans med ledare från Hoppfull framtid. Tre dagar i veckan under en fem veckors period (v. 3 - 7). anordnar vi Skridskokul på Studenternas IP. 

Aktiviteten möjliggörs med stöd från Uppsala kommun, Didner & Gerge och Walltopia samt våra partners;

Huvudpartners Bolander & Co, ByggConstruct, Sh Bygg.

Officiella partners Genova, Högbergs Buss, Recover, Sallén, Stena Fastigheter.

Stödpartners Dina Försäkringar, PwC.

Om Skridskokul Vi tycker att bandy är en rolig sport som lär människor många fysiska och mentala färdigheter och därför har fördelar för alla människor att spela och utöva. Att uppmuntra alla barn att vara aktiva är i linje med att stödja FN:s barnkonvention.

Vår skridskoskola ger varje år ca. 2000-3000 skolbarn möjlighet att prova på att åka skridskor under skoltid. Utan Skridskokul skulle många av dessa barn inte få den möjligheten. Barn idag har nämligen inte samma förutsättningar som många av oss vuxna hade när vi var små. Det spolas allt färre isytor i hela landet och våra vintrar har blivit betydligt mildare. Därför är vår skridskoskola en populär aktivitet för skolorna. Vi erbjuder dem ett färdigt koncept, där de får åka skridskor tillsammans med våra instruktörer och spelare från Sirius a-lag.

  • Skridskokul genomförs dagtid under 5 veckor (v.3-7).

  • Hjälm och skridskor finns att låna så att alla barn kan vara med.

  • Hoppfull framtid har ledare och instruktörer på plats.

  • Aktiviteten är gratis

コメント


bottom of page