top of page

Skridskokul lockar 3000 skolbarn


Under fyra veckor har skolbarn i Uppsala fått möjlighet att få spendera en halvdag på Studenternas IP och åka skridskor. Det genom Hoppfull framtids aktivitet Skridskokul som lockat närmare 3000 barn från Uppsalas skolor.


Skridskokul är en aktivitet i Sirius Bandys sociala verksamhet Hoppfull framtid. Tillsammans med skola, kommun, näringsliv och andra goda krafter i samhället ger Hoppfull framtid barn och unga i Uppsala, med fokus på stadens resurssvaga områden, bättre förutsättningar till en bättre framtid.


ByggConstruct är ett av de företag som stöttat Skridskokul under flera år och de var på plats på Studenternas IP när Stenhagenskolan hade deras skridskodag. – Vår ambition är att tillsammans med föreningar, som IK Sirius Bandy, skapa ett vinnande Uppsala. Det ska vara attraktivt att bo och leva i Uppsala tack vare roliga och publika evenemang, barn och ungdomar ska ges möjligheter till bra förebilder och det ska vara lätt för killar och tjejer att vara med i föreningarnas verksamhet, inleder Carl Jonsson, Kommunikationsansvarig vid ByggConstruct och fortsätter:


– Skridskokul ger tusentals barn i Uppsala möjligheten att på skoltid och med lånad utrustning få chansen att prova på skridskoåkning. Skridskoåkning idag är ingen självklarhet i och med samhällets minskade resurser och de varma vintrarna. Vi känner att vi gör en samhällsnytta med detta projekt.


Carl Jonsson var själv med ute på isen och åkte med skolbarnen från Stenhagenskolan. Det han bland annat tar med sig från dagen är den stora glädjen som fanns ute på isen. – Skolbarnen tycker att det är jättekul och vill åka mer. Lärarna och pedagogerna som är med trivs och ser nyttan med aktiviteten samt att instruktörerna är klockrena!  Vi på ByggConstruct är verkligen stolta över vad vi tillsammans med Sirius Bandy har byggt upp över åren, avslutar Carl Jonsson, Kommunikationsansvarig vid ByggConstruct.

Comentarios


bottom of page