top of page

Vår populära aktivitet Skridskokul är i full gång

Genom aktiviteten Skridskokul ger vi skolbarn möjlighet att prova på att åka skridskor under skoltid. Under en halvdag får skolbarnen åka skridskor ledda av våra instruktörer och spelare från Sirius a-lag.

Vår populära aktivitet Skridskokul är i full gång nere på Studenternas IP. Varje vardag sedan den 24 januari har skolbarn från olika skolor inom vår region deltagit på isen. För många av skolbarnen har det varit första gången som de stått på ett par skridskor och den här aktivitetens syfte är främst att väcka ett intresse hos skolbarnen och låta dem upptäcka den fantastiska med skridskoåkning.

Bland Skridskokuls instruktörer finns bland annat Sune Gustafsson och Arvid Tapper från Sirius a-lag, men det finns även tidigare bandystjärnor med på isen som instruktörer. 73-årige Göran Angesten var en av Sirius Bandys stora bandystjärnor från 60-talet. Göran har under flera år varit med som ledare och instruktör för de allra minsta bandy- och skridskoknattarna. – Den främsta anledningen till att jag tycker det är så kul att lära barn att åka skridskor är den glädje och tacksamhet som de visar, och att de blivit bättre på just detta efter bara en dag med oss på Skridskokul, säger Göran Angesten som varit medlem i Sirius i över 60 år.

– Jag tycker att det här är ett jättebra projekt. Hit kommer många barn som aldrig annars skulle få en chans att uppleva tjusningen med att ta sig fram på is. Det här är ett projekt som jag som Siriuskille är stolt att vara del i.

Sedan i måndags har 245 skolbarn från Treklangens skola i Gottsunda varit med på Skridskokul och i morgon kommer Stenhagenskolan med 140 barn. En normal vinter, utan några restriktioner, lockar Hoppfull framtid närmare 3000 skolbarn till Studenternas IP under den fyraveckorsperiod som Skridskokul pågår. – I dag var det en av de roligaste dagarna hitintills, säger Göran och fortsätter:

– Det är så kul när till exempel sjuårige Masud vänder sig om till mig och säger ”Kolla Göran! Yippie!! Jag åker utan att ramla nu”. Då blir jag glad inombords och gör en high five med Masud som skiner upp av glädje och stolthet.

Om Skridskokul Skridskokul är en aktivitet som ingår i Sirius Bandys sociala verksamhet Hoppfull framtid. Barn idag har inte samma förutsättningar som många av oss vuxna hade när vi var små. Det spolas allt färre isytor i hela landet och våra vintrar har blivit betydligt mildare. Därför är vår skridskoskola en populär aktivitet för skolorna. Vi erbjuder dem ett färdigt koncept, där de under en heldag får åka skridskor. Vi tycker att skridskoåkning och bandy är en rolig aktivitet som lär barn många fysiska och mentala färdigheter och därför har fördelar för alla barn att spela och utöva.

コメント


bottom of page